شگفتی های آفرینش

فراسوی کتاب علوم

فراسوی کتاب علوم

دایناسور ها

پنجشنبه, ۳۰ دی ۱۴۰۰، ۱۲:۵۷ ب.ظ

 

 

 

 

سنگین ترین دایناسور جهان: "براچیوساروسها" 80 تن وزن داشته اند، وزنی برابر وزن 17 فیل آفریقایی. ارتفاع این جانداران در حدود 16 متر بوده و طول آنها از 26 متر تخمین زده شده است. اسکلت این دایناسور عظیم ترین اسکلتی است که می تواند درون یک موزه به نمایش گذاشت‌.‌

 

 

 

 

باهوشترین دایناسور جهان: یکی از هوشمندترین دایناسورهای جهان ترودون نام دارد. این جاندار یک دایناسور شکارچی بوده و طولی برابر 2 متر داشته است. ابعاد مغز این جاندار به اندازه ابعاد مغزی پستانداران و پرنده های امروزی بوده، چشمهای ترودون از قدرت برجسته بینی برخوردار بوده و دستهای قدرتمندش او را به شکارچی ماهری تبدیل کرده بوده است.

 

 

کم هوش ترین دایناسور : استگوساروس جزو بزرگ‌ترین دایناسورهای گیاه‌خوار اواخر دوره‌ی ژوراسیک بود و طول‌اش تا ۹ متر هم می‌رسیده است. اما برخلاف جثه‌ی بزرگ، استگوساروس سر و گردن کوچک و به طبع آن، مغز بسیار کوچکی هم داشت. اندازه‌ی مغر یک استگوساروس، از سایز یک گردو تجاوز نمی‌کرد و به همین دلیل، استگوساروس‌ها به کم‌هوش‌ترین دایناسورها معروف هستند. جذابیت‌های استگوساروس به صفحات پشتی بدن‌اش ختم نمی‌شوند؛ جثه‌ی بزرگ، مغز کوچک و قسمت مرموزی که در پایین نخاع‌اش وجود داشت، ایده‌ی وجود «مغز دوم» را در استگوساروس تشکیل داد. برخی از دانشمندان بر این باورند که این دایناسور یک مغز دوم هم در دم‌اش داشته که قسمت‌های پشتی بدن جانور را کنترل می‌کرده است.

 

 

موساسور موساسور (نام علمی: Mosasaurs) یک سرده از تیره موساسوریان و از پولک‌داران آبزی گوشت‌خوار منقرض‌شده مربوط به دورهٔ کِرِتاسه می‌باشد. این سرده در پایان کرتاسه و بین ۷۰ تا ۶۶ میلیون‌سال پیش در دریاهای آمریکای شمالی، اروپای غربی و احتمالاً ژاپن و نیوزلند زندگی می‌کرده‌است.  نخستین سنگواره‌های موساسور در یک معدن سنگ آهک در شهر ماستریخت بر کنارهٔ رودخانه ماس در سال ۱۷۷۸ بدست آمده است. واژهٔ موساسور از ترکیب کلمهٔ لاتین Mosa به معنی رودخانه ماس در هلند و کلمه یونانی saurus به معنی مارمولک گرفته شده‌است. این جانور دریازی و ددمنش از نزدیک‌ترین جانوران به نیاکان مارها و بزمجه‌های امروزی به شمار می‌آید. موساسور از بزرگ‌ترین خزندگان دریایی تاریخ بوده و بزرگ‌ترین گونه آن یعنی موساسور هافمانی با حداکث

ر ۱۷ متر طول از بزرگترین درندگان تاریخ زمین محسوب می‌شود.

 

 

و در ادامه عکس چند دایناسور

 

 

 

گیاهان جالب

 

 

 

 

 

 

گل زنبورنکته‌ی جالبی که خوب است درباره ی این گیاه بدانید این است که گل های زنبور،عطری شبیه به زنبورهای ماده تولید می کنند! بنابراین زنبورهای نر به سمت آن کشیده می شوند و فرایند گرده افشانی سریع تر انجام می گیرد. اسم علمی این گل Ophrys bombyliflora است که بیشتر در آسیا و آفریقا می‌روید.

 

 

  بانوی مرغابیاین گل که نوعی ارکیده محسوب می‌شود در آمریکای جنوبی و مکزیک می‌روید. فصل شکوفه زدن این گل بین پاییز و زمستان است و رنگ‌های مختلفی چون زرد، قهوه‌ای و در بعضی موارد قرمز، صورتی یا بنفش دارد. اولاف سوآرتز (Olaf Swartz) گیاه‌شناس سوئدی این گل را در سال 1800 به طور رسمی ثبت کرد. 

گل میمون یا دراکولا سیمیا

این گل در واقع با نام گل ارکیده ی میمون در جهان شناخته می شود. البته به آن دراکولا نیز می گویند که آن به خاطر نیش های بلند این گل است که ظاهر آن را شبیه به دندان های دراکولا کرده است. البته بیشتر شبیه میمون دراکولا است تا هر کدام از این ها به تنهایی!!! و نام علمی آن Dracula simia است

شاید از خود بپرسید که چرا گیاهی با این شکل و ظاهر به نام «دراکولا» نامگذاری شده است. اگر دقت کنید، متوجه خواهید شده که دو گلبرگ این گیاه شبیه به دندان های نیش بلندی است که در فیلم های دراکولا دیده ایم. چشم های سیاه، ابروهای نقطه چین مانند، بینی پوشیده و ناحیه دارای ریش، از شباهت زیاد به میمون ها به ویژه از راه دور حکایت دارد.

ارکیده میمون گونه بسیار کمیابی به شمار می رود، بنابراین احتمالا بیشتر شما تا به حال آن را از نزدیک ندیده اید. آن ها تنها در جنگل های ابر پرو و جنوب شرقی اکوادور – در ارتفاع ۹۱۴ متری – یافت می شوند. ارکیده های میمون در تمام روزهای سال شکوفه می دهند و در هوای معتدل و گرم رشد می کنند. بوی گیاه یاد شده همانند پرتقال رسیده است و می توان ارزش آن را بسیار بالا دانست. 

وبوی آنها همانند پرتقال است.

 

 

گلفانوس چینیدر بهار خشک می شود!

گلفانوس چینییا گل زنگوله ای با گل های فانوسی شکل و آویخته ای که دارد بسیار چشمگیر و هیجان انگیز است. رنگهای زرد و قرمز شور و حرارت مناطق حاره را تداعی میکند، بیراه هم نیست زیرا زادگاه آن مناطق استوایی برزیل است.

این گیاه که فانوس چینی نام دارد به عنوان نماد زندگی پس از مرگ معروف است.این گیاه در زمستان شکوفه می دهد و در بهار خشک می شود و فقط میوه اش داخل گلبرگ خشک باقی می ماند

فانوس چینی از جمله گیاهان پهنبرگ واز خانواده گل ختمی(Malvaceae) میباشد .این نامگذاری توسط گیاه شناس اسکاتلندی Philip miller انجام شده است که بر گرفته از کلمه aututilon میباشد.

این گیاه بومی آمریکای جنوبی و برزیل میباشد و چند گونه از این گیاه بومی شمال آمریکا و آمریکای مرکزی و استرالیا میباشد.

 

خونین یا قلب خونین مریم با نام علمیLamprocapnos spectabilis از گیاهان گلدار و بومی شرق آسیا است. گل این گیاه دو گلبرگ داخلی و خارجی دارد که به گونه ای به هم متصل شده اند که شکل یک قلب را ایجاد می کنند. این گیاه اواخر بهار و اوایل تابستان، معمولا ماه های خرداد و تیر، گل می دهد. برگ های این گیاه به رنگ سبز-آبی هستند که می تواند برای چندین سال به تزیین باغچه کممک کند.

این گیاه خاکی مرطوب و اسیدی نیاز دارد، نیمه سایه دوست است. برای کاشت قلب خونین باید اوایل پاییز اقدام کرد. این گیاه هم در آب و هوای سرد و با آفتاب نسبتا کم، و هم در آ بو هوای گرم با نور زیاد می تواند رشد کند.

 

 

 

چند عکس دیگر

 

 

 

 

بیگانه ی شاد

 

لب چنگکی

 

کودک در قنداق

 

گل ارکیده ی روح مقدس یا ارکیده ی فاتحه

 

 

 

 

 

 

 

ارکیده ی دختران رقصان

 

 

 

 

 

ارکیده ی پروانه ای یا سر پرنده

 

ارکیده ی فرشته

 

 

ارکیده ی حواصیل سفید

 

 

 

 

 

منابع:Wikipedia

Eliegesht

Lastsecond

Peykeiran

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی